Producent mebli standardowych i na wymiar

Blaty

Blaty kuchenne wykonywane są na bazie płyty wiórowej, a do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Rdzeń blatu pokryty jest wysokiej jakości laminatem pochodzącym od wiodących producentów europejskich. Dzięki temu produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji. Blaty laminowane są dostępne w bardzo dużej liczbie kolorów i wzorów. Są odporne na działanie wody i znacznej większości środków czyszczących.

Cechy blatów:

  • Odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni, do których należy stosować podkładki.
  • Odporność na działanie promieni UV – pod wpływem światła blaty nie ulegają odbarwieniu.
  • Odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty.
  • Odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminat.
  • Odporność na działanie: mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam.
  • Odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami.